sitekopthijs
thijs

Curriculum vitae

Geboren in 1949 en in 1968 afgestudeerd aan de toenmalige School voor Fotografie in Den Haag en daarna al vrij snel bij de ANWB als fotograaf begonnen. Zo’n beetje alles meegemaakt wat je bij een organisatie als de ANWB kan meemaken aan fotografische ervaringen. Vooral op het gebied van reisfotografie, en zeker tijdens de vele jaren als vaste fotograaf van o.a. De Waterkampioen, Kampeer en Caravan Kampioen en de beginjaren van Op Pad. In Maart 2009, na 40 ANWB jaren, met de VUT gegaan. Nog steeds druk bezig in de fotografie, o.a. voor uitgeverij Scriptum in Schiedam met het maken van fotoboeken.

Daarnaast weet men mij nog wel eens te vinden voor een mooie klus, zoals laatst een complete lustrumglossy voor een bekend restaurant in Delft. 

Door de jaren heen veel ge-exposeerd, van gemeentehuizen, restaurants, scholen, bedrijven, instellingen tot een galerie in Amsterdam. Met tot nu toe als laatste expositie  een grote tentoonstelling in het Vermeercentrum in Delft waar een 25 tal vergrotingen van een vierkante meter het 'licht van Vermeer' als onderwerp had.

In 1995 was ik 1 van de 20 fotografen die meewerkten, en onderwerp waren, van de destijds zeer populaire en spraakmakende Teleac cursus Fotografie op de televisie. Oa fotografen als Martin Kers, George Burggraaff, Hans Heus en Jurrien Drent waren ook in beeld.

Als manager van de Audiovisuele Dienst van de ANWB in die jaren veel benaderd voor advies, zowel voor fotografie als multimedia, maar ook voor organisatie aspecten zoals fusering met andere bedrijfsdiensten en vaak ook om plaats te nemen in vele soorten jury's.

Naast fotografie behoorde bij de ANWB ook het (laten) vervaardigen van videoprogramma's tot mijn takenpakket. Kennis en ervaring daarin zijn nu niet meer zo relevant voor me, omdat ik me vooral een 'echte' fotograaf voel, in die zin, dat ik het graag in 1 enkele 'frame' wil vangen.

Logon